Novosti / Benefit biro na Inovacijskoj konferenciji mladih
Blog

Benefit biro na Inovacijskoj konferenciji mladih

15. veljače, 2023
Benefit biro na Inovacijskoj konferenciji mladih logo

U prethodnih nekoliko dana Benefit biro tim sudjelovao je na Inovacijskoj konferenciji mladih i završnoj konferenciji EU projekta “Mreža klubova mladih inovatora poduzetnika na području Urbane aglomeracije Rijeka” čiji je nositelj Grad Kastav.

 

Grad Kastav, zajedno s partnerima Savezom inovatora PGŽ-a, Klubom inovatora Kastav te mrežom partnerskih organizacija koji čine Centar Tehničke kulture, udruga Trija, riječke škole – Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Tehnička škola Rijeka, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci te Ekonomski fakultet u Rijeci, u zadnjih 12 mjeseci proveo je niz radionica, predavanja te karijernog usmjeravanja s mladima iz UA Rijeka.

Benefit biro na Inovacijskoj konferenciji mladih U sklopu projekta prvo su izvedeni radovi kojima se prostor skladišta prenamijenio u Laboratorij inovacija inoLab, koji ostaje na daljnje korištenje Klubu inovatora grada Kastva.

Paralelno s uređenjem nabavila se i nova specijalizirana oprema i softverski programi koji su se koristili u provedbi različitih tehničkih radionica – robotika, STEM, rad s CNC strojevima i upravljanje dronovima.

Za provedbu radionica angažirani su vrhunski stručnjaci -MENTORI, koji su s mladima izrađivali i programirali prototipe.

Osim praktičnog dijela radionica, različiti mentori održali su interaktivna predavanja iz područja inovacija i poslovnog upravljanja, gdje su sudionici dobili priliku “razmišljati izvan okvira” te razvijati ideje-inovacije koje nam mogu olakšati svakodnevne aktivnosti. Imali su priliku upoznati inovatore koji su registrirali svoje patente i iz prve ruke dobiti informacije koje su potrebne za uspjeh, ali i neuspjeh zaštićene inovacije.

Kroz karijerna usavršavanja i pisanje poslovnih planova prikupili su informacije i znanja koja bi ima trebala olakšati odabir karijernog puta.

Benefit biro na Inovacijskoj konferenciji mladih

Najmlađi sudionici kroz radionicu financijske pismenosti, dobili su uvid što su financije i kako raspolagati njima, što je u današnje vrijeme izuzetno bitno.

Uspjeh ovog projekta može se mjeriti kroz pokazatelje gdje je projektom bilo predviđeno ukupno 200 polaznika, a kroz ciklus radionica prošlo ih je preko 300.

Kroz prikupljene upitnike, polaznicima su se najviše svidjele tehničke radionice (robotika, STEM, upravljanje dronovima) te posjet Jadran Galenskom laboratoriju gdje su imali priliku vidjeti kako izgledaju poslovni procesi unutar tvornice.

Benefit biro angažiran je od strane Grada Kastva za evaluaciju cjelokupnog projekta, gdje sumirano možemo reći da je projekt uspješno završen i da mladi žele znati više!

Za sve koji žele znati više o samom projektu i posjetiti Laboratorij inovacija predlažemo da pogledate i izrađenu web stranicu.

Prvi saznajte za dostupne natječaje - zapratite našu Facebook i LinkedIn stranicu!