Novosti / Bespovratna sredstva za sektor voćarstva
Natječaji

Bespovratna sredstva za sektor voćarstva

15. lipnja, 2021
Bespovratna sredstva za sektor voćarstva logo
Obzirom da se prethodni natječaj odnosio samo na vinogradare, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je i 2. lipnja 2021. godine novi natječaj  koji se odnosi na podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada.

Svrha natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru voćarstva koja će postići ulaganjima u podizanje novih ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, uključujući opremanje postojećeg višegodišnjeg nasada.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 200.000.000,00 HRK.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru voća sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija.

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000,00 EUR.

Najviša visina javne potpore po projektu iznosi:

a) do 750.000 EUR, odnosno

b) do 100.000 EUR za korisnike čiji je zbroj vrijednosti prometa kroz tri godine koje prethode godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu manji od iznosa od 100.000 EUR, korisnike koji nisu u obvezi vođenja poslovnih knjiga i korisnike obveznike vođenja poslovnih knjiga koji ne posjeduju financijsku dokumentaciju za prethodnu financijsku godinu.

Također vrijedi kao i u natječaju za vinogradare, da se intenzitet potpore po projektu može uvećati za dodatnih 20% u sljedećim slučajevima:

  1. ulaganje provodi mladi poljoprivrednik ili
  2. ulaganje se odvija u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima

 

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 16. srpnja 2021. godine od 12:00 sati do 30. rujna 2021. godine do 12:00 sati.

Više o natječaju, prihvatljivim troškovima i uvjetima možete pročitati ovdje, a za pomoć oko prijave, savjete i dodatne informacije, slobodno nam se obratite.

 

Zapratite nas na našim Facebook i LinkedIn profilima za još novosti i savjeta! 

Prvi saznajte za dostupne natječaje - zapratite našu Facebook i LinkedIn stranicu!