Novosti / Potpora za korištenje obnovljivih izvora energije [najava]
Natječaji

Potpora za korištenje obnovljivih izvora energije [najava]

7. svibnja, 2021
Potpora za korištenje obnovljivih izvora energije [najava] logo

KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE – potpora za sve upisane u Upisnik poljoprivrednika

Prema indikativnom planu objave natječaja za 2021. godinu može se zaključiti kako će se objavljivati uistinu zanimljivi natječaji. Jedan od takvih, koji je najavljen za objavu u 2. kvartalu je i Natječaj za tip operacije 4.1.3 Korištenje obnovljivih izvora energije, čija je svrha povećanje učinkovitog korištenja energije.

Pretpostavlja se da se neće puno promijeniti u odnosu na uvjete iz 2020. godine, a kakvi su oni bili pročitajte u nastavku.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju je iznosio 185.000.000,00 HRK, a prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika.

Intenzitet potpore po projektu je morao iznositi najviše 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a moglo se uvećati za dodatnih 20% ukoliko ulaganje provodi mladi poljoprivrednik, odvija se u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima ili ako je ulaganje povezano s agro-okolišnim i klimatskim djelatnostima te ekološkom poljoprivredom.

Najniža vrijednost potpore po projektu je iznosila do 5.000 EUR, a najviša 1.000.000 EUR, a za korisnike početnike do 100.000 EUR.

Više o tome kako je to izgledalo na prethodnom natječaju, koje su bile prihvatljive aktivnosti i troškovi te koja je dokumentacija potrebna možete pročitati ovdje, a dok čekamo objavu novog natječaja, slobodno nas kontaktirajte.

 

Zapratite nas na našim Facebook i LinkedIn profilima za još novosti i savjeta!

Prvi saznajte za dostupne natječaje - zapratite našu Facebook i LinkedIn stranicu!