Novosti / Dokazivanje inovativnog koncepta – TREĆI POZIV!
Natječaji

Dokazivanje inovativnog koncepta – TREĆI POZIV!

13. kolovoza, 2024
Dokazivanje inovativnog koncepta – TREĆI POZIV! logo
Otvoren je treći poziv za dostavu projektnih prijedloga – Dokazivanje inovativnog koncepta.

Cilj Poziva je povećanje spremnosti za razvoj novih proizvoda i procesa zbog poboljšanih istraživačko-razvojnih i inovacijskih kapaciteta poduzeća i znanstvenih organizacija.

  • Tko se može prijaviti: mikro, mali i srednji poduzetnici, znanstveno – istraživačke institucije, građani
  • Najniži iznos bespovratnih sredstava: 26.500,00 EUR
  • Najviši iznos bespovratnih sredstava: 50.000,00EUR
  • Rok prijave: od 01.10. do 02.12.2024.
INTENZITET POTPORE I PRIHVATLJIVI TROŠKOVI
Porez na dodanu vrijednost za sve prihvatljive troškove, a na koje prijavitelj nema pravo povrata, prihvatljiv je trošak. 
Projektom će se primarno financirati istraživačke aktivnosti na razini tehnološke spremnosti TRL 3-4, koje se mogu svrstati u kategoriju industrijskog istraživanja. 

 

Industrijsko istraživanje znači planirano istraživanje ili kritički pregled u cilju stjecanja novih znanja i vještina za razvoj novih proizvoda, procesa ili usluga odnosno ZA POSTIZANJE ZNATNOG POBOLJŠANJA postojećih proizvoda, procesa ili usluga.

Industrijsko istraživanje obuhvaća stvaranje sastavnih dijelova složenih sustava i može uključivati izradu prototipova u laboratorijskom okruženju ili u okruženju sa simuliranim sučeljima postojećih sustava te male pilot-linije ako je to neophodno za industrijsko istraživanje,  i posebno za provjeru generičke tehnologije.

PRIHVATLJIVE AKTIVNOSTI

A) ISTRAŽIVANJE – TRL 3-4

  • IZRADA PROTOTIPA
  • DEMONSTRACIJE TEHNIČKE IZVEDIVOSTI 

B) UPRAVLJANJE INOVACIJSKIM CIKLUSOM –  Savjetovanje povezano s upravljanjem i zaštitom intelektualnog vlasništva i preliminarnu pretragu patentnih baza, provjeru pretpostavki i analizu vezano uz ciljanu uporabu, korisnike i tržište za rješenja koja se razvijaju projektom te identifikaciju sljedećih ključnih točaka u razvoju i komercijalizaciji kao i izradu plana kako ih dosegnuti u slučaju potvrde koncepta.

C) IZRADA DOKUMENATA U SVRHU KOMERCIJALIZACIJE INOVACIJE – Analiza tržišta, Izrada studije izvedivosti,  Izrada koncepta i/ili strategije za razvoj i/ili komercijalizaciju proizvoda (studija ili plan za komercijalizaciju); Provjera i zaštita intelektualnog vlasništva, Pretraga patenata,  Validacija ideje tj. tržišne potrebe, analiza strategije zaštite intelektualnog vlasništva

D) ADMINISTRATIVNO VOĐENJE PROJEKTA 

Benefit Biro vam pruža podršku tijekom cijelog procesa – od pripreme projektnog prijedloga, podnošenja prijave, do praćenja provedbe kroz cijelo trajanje projekta.

Za više informacija i dogovor termina inicijalnog sastanka pišite nam na info@benefitbiro.hr ili ispunite kontakt formu i dogovorite sastanak.

Prvi saznajte za dostupne natječaje - zapratite našu Facebook i LinkedIn stranicu!