Novosti / Ruralni zajam s 0,1% kamatom i koraci prije potpisa Ugovora – ono što nigdje ne piše
Blog

Ruralni zajam s 0,1% kamatom i koraci prije potpisa Ugovora – ono što nigdje ne piše

6. kolovoza, 2021
Ruralni zajam s 0,1% kamatom i koraci prije potpisa Ugovora – ono što nigdje ne piše logo
Ukoliko se bavite poljoprivredom i želite svoje poslovanje unaprijediti, proširiti ili modernizirati, a nemate dovoljno vlastitih financijskih sredstava ili vam je kredit u banci preskup, onda su Hamag Bicro zajmovi rješenje za Vas.

 

Hamag Bicro mikro zajmovi za ruralni razvoj daju iznose od 1.000,00 do 25.000,00 EUR po kamatnoj stopi 0,1% i 0,25% ovisno o razvijenosti jedinici lokalne samouprave u kojoj se vaše  poljoprivredno gospodarstvo nalazi. Za otplatu zajma imate poček do 12 mjeseci, a rok otplate je do 5 godina uključujući poček. Nemate nikakvih dodatnih troškova zajma za razliku od kredita u bankama. Zajmovima možete financirati ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovina, poput :

  • nabave poljoprivredne mehanizacije i opreme, podizanje nasada, kupnja softvera, izgradnja gospodarskih zgrada, izgradnja i opremanje kuća za odmor
  • nabave opreme za preradu poljoprivrednih proizvoda
  • troškovi uvođenja obnovljivih izvora energije
  • ostalo

Prijaviti mogu sva poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a specifično ako se radi o razvijanju nepoljoprivrednu djelatnost ( primjerice ruralni turizam), gleda se rok gdje moraju biti upisani 12 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za zajam. OPG koji želi koristiti zajam, mora se prijaviti u Registar poreznih obveznika (RPO).

ODOBREN VAM JE ZAJAM I MORATE POTPISATI UGOVOR?

Osim što Vam želimo pomoći da dobijete traženi zajam želimo Vam pomoći i u proceduri nakon što se odobri zajam. Nakon odobrenog zajma bitno je da znate koje procedure Vas čekaju, ukoliko nemate konzultanta koji će Vas pratiti. Potrebno je otvoriti poslovni račun kako bi vam se sredstva mogla isplatiti, a poslovni račun ne možete otvoriti ako niste u Registru poreznih obveznika.

Za otvaranje poslovnog računa u banci potrebno je napraviti sljedeće:

  1. Otići u Poreznu upravu i upisati se u registar poreznih obveznika
  2. Prijavom u porezni registar postajete obvezni voditi poslovne knjige, ovisno o veličini ostvarenih prihoda te ovisno o tome da li će te ih voditi samostalno ili putem računovodstva
  3. Sva rješenja o plaćanju doprinosa dobiti će te od porezne uprave, ovisi o vašem trenutno statusu zaposlenja
  4. Nakon što se upišete u registar poreznih obveznika s upisnicom idete u Agenciju za plaćanje u poljoprivredi koja Vam izdaje matični broj (nije isti kao matični pri otvaranju poljoprivrednog gospodarstva) koji je potreban za otvaranje poslovnog računa u banci.
  5. S matičnim brojem možete otići u bilo koju banku i otvoriti poslovni račun.
  6. Nakon iskorištenja kredita i odobravanja od strane Hamag Bicro-a, poslovni račun u banci možete i zatvoriti.

Zapamtite, za otvaranje računa ne morate ući u sustav PDV-a, samo registar poreznih obveznika RPO!

Provjereno na temelju zajmova naših klijenata!

Ukoliko imate potrebu za zajmom ili samo želite besplatno provjeriti vašu prihvatljivost za zajam, slobodno nas kontaktirajte nas da Vam pomognemo olakšati i unaprijediti Vaše poslovanje.

 

Zapratite nas na našim Facebook i LinkedIn profilima za još novosti i savjeta!

Prvi saznajte za dostupne natječaje - zapratite našu Facebook i LinkedIn stranicu!